top of page

Å møte ubehag med omsorg

Oppdatert: 13. jul.

Kroppen husker - og tilfriskning handler om å skape forbindelse mellom fortid og nåtid - i samspillet mellom kroppsreaksjoner og nevrologiske prosesser. Uansett om det du har opplevd har oppstått i psykologisk-, kroppslig-, følelsesmessig- eller mellommenneskelig form, kommer det til utrykk i kroppen. Kroppens nevrologi, biologi og anatomi forandres når det utsettes for traumatiske opplevelser. Også personligheten tilpasses den nye kroppen.

Vi kan ikke fri oss fra det vi har opplevd - men vi kan lære oss å bære det med oss. Vi kan lære oss å forstå kroppslige signaler og reaksjoner, og hvordan vi kan møte disse utrykkene som er et symptom for noe du har opplevd. De er ikke farlige - de er historiebærere som trenger anerkjennelse, aksept og kjærlighet. Det er helt normalt å flykte ved å distrahere seg selv når symptomer dukker opp - men ved å bare la de være vil du se at kroppen har en evne til å regulere seg selv. Jeg har i flere år "forsket" på meg selv - og har gjort spennende aha-oppdagelser gjennom aktiv terapi. Gjennom bevegelse som yoga, oppmerksomhetsøvelser, pusteteknikker, toppturer, styrketrening og bare helt vanlige rusleturer med oppmerksomheten koblet på har jeg kjent på hvordan jeg har styrkes som menneske. Nå møter jeg symptomene på mine ubehag på en helt annen måte enn tidligere - før løp jeg bort fra dem med å "gjøre mer" fordi jeg ville få dem bort - nå møter jeg de med omsorg ved å legge merke til de - anerkjenne de og bare la de være.


27 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page